Ugrás a tartalomra

Természettudományi vitakör leendő egyetemistáknak, leendő kutatóknak és érdeklődőknek

A tanulók lelkesedését egy témakör iránt néha nem képes kellően kielégíteni az oktatás kötött tanterve, pedig a személyes érdeklődés mentén való elmélyülés és felfedezés elősegítése nagyon fontos ahhoz, hogy a tanuló megtalálja szenvedélyét és céljait a későbbiekben. Ezt a kiscsoportos kurzust/vitakört olyan tanulóknak ajánlom (nagyjából 14 éves kortól), akiket foglalkoztat több vagy valamely témakör a természettudományokon belül - állattan, paleontológia, élettan, biológiai evolúció és törzsfejlődés, állati viselkedéstan, evolúciós pszichológia, antropológia, stb. A foglalkozások kötetlenek beszélgetések, viták keretei közt vizsgálnak meg egy adott kutatási témát, felfedezést, teóriát. Az órák teljesen önszervező jellegűek, a csoport tagjai maguk is javasolhatnak kérdésköröket. Én a felszólalások menetéért, a témák bemutatásáért és a beszélgetés valamilyen szintű irányításáért fogok felelni. Igyekszem alacsonyan tartani a csoportlétszámot, hogy mindenki tudjon érvényesülni és kivegye a részét a foglalkozásból. Amennyiben van igény több csoport indítására, érdeklődés szerint szervezem meg őket - erről később egyeztetünk. A kurzus kreatív- és kritikus gondolkodásunkat, érvelési képességeinket és mindennapi problémamegoldásunkat is fejleszti az ismeretszerzés mellett. Azon tanulóknak, akik még nem döntöttek affelől pontosan merre specializálódjanak később vagy már tudják és a területen belül igyekeznek fejleszteni magukat is tökéletes lehetőség ez a tudományos vitakör.

A vírushelyzetre való tekintettel igény szerint online is indítok csoportokat. A személyes foglalkozás a III. kerületben történik a nappalimban.

Magamról:

Biológusképesítésemet Angliában szereztem meg, ahol állattanra és viselkedéstudományokra specializálódtam. Jelenleg evolúciós antropológia mesterszakon tanulok Cambridge-ben (a vírushelyzet miatt online, itthonról). Egyetememen a természettudományi könyvklub elnöke voltam, részt vállaltam rendszeres viták, beszélgetések és előadások szervezésében. 

Kérlek, fordulj hozzám bizalommal!

 Biológia Földrajz Természetismeret természettudományok Állattan Középiskola
Készség / Önismeret Korrepetálás ---Egyéb---
Online
Kezdő, Haladó, Profi
14 - 99+ -ig
Max létszám: 10
 Online elérhető óra
2 000 Ft / fő /