Hírek és tanár blog

A legtöbben talán egyetértenek abban, hogy jelenleg Magyarországon a tanári fizetések az elfogadható szint alatt vannak. De mi az az elfogadható szint? 

SiteAdmin    Hozzászólás    185

Hogy a zene élőben a legcsodásabb, ahhoz nem fér kétség! Mégis az emberiség életében viszonylag régóta megjelent annak az igénye, hogy valahogy megőrizzük az egyszer már lejátszott dallamokat, és visszahallgathassuk őket később.

Fekete Ádám    Hozzászólás    18

A nyelvtanulás egyik legfontosabb része a szavak tanulása, amely azonban az egyik legnagyobb kihívást is jelenti. Ki ne találkozott volna már azzal, amikor egyik napról a másikra kell(ene) több oldal szót vagy definíciót megtanulni.

Halász Blanka    Hozzászólás    34

Már évek óva hallhatjuk a sajtóban, a híradóban, és igazából mindenhol, hogy a tanárok mindig panaszkodnak a fizetésük miatt, hogy nincsenek megbecsülve, aztán amikor a kormány oktatásért felelős hőseit kérdezik, valamiért mindig azt válaszolják:

Sipka Gergő    Hozzászólás    205

A Barangolás a művészetek világában című könyvsorozat volt az óráim címének ihletadója, de a tematikája már a saját ötletemen alapul. 

Surowiak Zsófia    Hozzászólás    22

Sokak úgy tartják, hogy az informatika érettségi legnehezebb része az adatbáziskezelés. Hogy ez valóban így van-e, noss...

Fekete Ádám    Hozzászólás    64

1.     Mit tanítsunk?

Sipka Gergő    Hozzászólás    14

A 2020.év elején kezdődött virus-helyzet eléggé felborította az eddigi oktatási rendszert is- mind az alap, mind a felsőfokú képzést. Annak ellenére, hogy vezetőink azt állítják, jól teljesített,én pont ellenkezőleg látom ezt a helyzetet!

voti75    Hozzászólás    15

Az online oktatás – számomra- olyan innovatív, széles körű oktatás, amit senki nem tanított a pedagógusoknak. Autodidakta módon alakítottuk ki a saját módszertanunkat.

Orosz Emese    Hozzászólás    10

Mi az a Triminó?

Királyné Koszter Mária    Hozzászólás    387

Farkas L Rozália A nyelvtan tanulása idegen nyelven

Abban ,azt hiszem ,valamennyien megállapodhatunk, hogy nem a legérdekesebb része a nyelvtanulásnak.

Farkas L Rozália    Hozzászólás    18

A nyár mindenki számára mást jelent. Egyesek számára ez jelenti a kikapcsolódást, mások számára viszont éppen ez a tanulás legaktívabb időszaka, amikor az ember végre egy kicsit ráér arra, hogy azzal foglalkozzon, amivel valóban szeretne.

Fekete Ádám    Hozzászólás    188

A társalgás rendkívül fontos. Hiszen ha valakinek el kell mondani valamit, akkor nem a nyelvkönyv 5. leckéjét fogom fújni neki, hanem azt, hogy kérek egy pohár vizet.
S a legtöbb nyelvtanuló számára a legfontosabb a társalgás.

Farkas L Rozália    Hozzászólás    20

Lassan vége a tavaszi vizsgaidőszaknak, ezzel együtt mindinkább ráhangolódunk a nyárra és a pihenésre. Amennyiben túlvagy az érettségi vizsgákon, gratulálok!

Hertelendi Emília Kira    Hozzászólás    109

Gyerekkoromban ismerkedtem meg a német nyelvvel, apukám ötlete volt, ő jól tudott németül, tőle tanultam.

Kuntarics Józsefné    Hozzászólás    21

Néhány nappal ezelőtt a Google bejelentette, hogy a Google Meet nevű, eredendően vállalatok számára kifejlesztett videókonferencia megoldását, amely eddig csak vállalati, oktatá

Fekete Ádám    Hozzászólás    835

A számvitel tantárgy annak, aki először tanulja, elég bonyolultnak tűnik. De aki mélyebben foglalkozik vele és esetleg későbbi tanulmányai során- vagy netalán munkájában- alkalmazni fogja, annak nem is olyan nehéz.

voti75    Hozzászólás    25

Ha nyelvet akarunk tanulni akkor elengedhetetlen a szótanulás.

És ez egy gürizős tevékenység, amit senki sem szeret.

Farkas L Rozália    Hozzászólás    46

Orbán Viktor tegnap, március 13-án bejelentette, hogy a koronavírus miatt hétfőtől, március 16-tól bezárjá

SiteAdmin    Hozzászólás    48

Számtalan oka van annak, hogy miért érdemes spanyol nyelvet tanulni. Elsőként a legfontosabb megemlíteni, hogy a mandarin (kínai) után a spanyol a második nyelv a világon, amely a legmagasabb számú anyanyelvi beszélővel büszkélkedhet.

Németh Viki    Hozzászólás    312

Tanuljunk nyelveket!

Régen volt az, amikor úgy indították a nyelvkönyvet, miért is kell angol nyelvet tanulni?

Ma már ez nem kérdés. Mindenki tudja, hogy nyelvekre szükség van.

Farkas L Rozália    Hozzászólás    41

Csökkennek a kötelező óraszámok! Kötelező digitális kultúra tantárgy. Új, kötelező Technika és tervezés tantárgy.

SiteAdmin    Hozzászólás    299

Áfatörvény módosítás történ idén, 2020 január 1-én. Az idei törvénymódosítás hatással van a nyelvoktatás és nyelvi képzések áfájára. Szerencsére ezúttal pozitív a törvénymódosítás és a nyelvoktatást támogatja.

SiteAdmin    Hozzászólás    1674

Ezt a tantárgyat még az elején én se szerettem. De azóta rájöttem, hogy ez az alapja több olyan szakmának, amit nem kevés helyen is használnak(alkalmaznak). Ráadásul mostanában sokan szeretnék az alapokat megtanulni!

voti75    Hozzászólás    17

A számítógépes oktatás és jegyzetkészítés egyik legnagyobb nehézsége sokszor a különféle ábrák elkészítése.

Fekete Ádám    Hozzászólás    101

Volt már olyan helyzet, hogy elkezdted a nyelvet tanulni, és csak nem akart "rád ragadni” semmi? Minél inkább nekifeszültél, annál inkább azt értezted, hogy szélmalomharcot folytatsz? Előkerült-e valaha a “nekem úgysincs nyelvérzékem” konklúzió?

Ertl Orshee    Hozzászólás    123

Az első és legnagyobb probléma szinte minden nyelvtanuló számára, a névelők magyartól teljesen eltérő használata a német nyelvben.

Wohlfahrt-Süle Boglárka    Hozzászólás    238

[Sorsolás: Május 15] Az oktass.hu szeretné megajándékozni a magántanárokat egy sorsolás keretein belül.

SiteAdmin    Hozzászólás    92

Egyre többen döntenek úgy, hogy meglévő tudásukat átadják másoknak és magántanárok lesznek. Nem meglepő, hiszen rengeteg előnye van annak, ha valaki magántanár.

SiteAdmin    Hozzászólás    215

Kérlek mutatkozz be 2-3 mondatban.

SiteAdmin    Hozzászólás    474

A februári népszerű 50 ingyenes fiók promóció után, szeretnénk márciusban is kedveskedni a magántanároknak

SiteAdmin    Hozzászólás    79

Az egyik legjobb érzés egy magántanárnak, amikor a tanuló hálás és élvezi a tanórákat. Összegyűjtöttünk 3 tippet, ami segít, hogy valaki kiemelkedően jó magántanár legyen.

SiteAdmin    Hozzászólás    666

PrinceEA egy amerikai versíró és filmkészítő. Egyik rövid filmjében az oktatási rendszer hibáit mutatja be egy frappáns "Bepereltem az oktatási rendszert" címmel.

SiteAdmin    Hozzászólás    177

Az oktass.hu indulásának alkalmából szeretnénk megajándékozni a tanítani vágyókat. Egy tanárkereső oldal mit sem ér tanárok és magánóráik nélkül :) Így a promóció célja, hogy tanárokat vonzzon. 

SiteAdmin    Hozzászólás    208

Nem áltatjuk magunkat. Már Magyarországon is nagyon sok, az oktass.hu-hoz hasonló weboldal létezik. Mi az amiben különbözünk a konkurenciától? 

SiteAdmin    Hozzászólás    101

Magántanár vagy? Jó helyen jársz! Meghívunk téged az oktass.hu kezdeti promóciójára!

SiteAdmin    Hozzászólás    66

Örömmel köszöntünk téged a weboldalon. Az oktass.hu azért jött létre, hogy felgyorsítsa a tudás terjedését Magyarországon. 

SiteAdmin    Hozzászólás    411