Tóth Szabina

Sziasztok! ūüėä

P√°r ‚Äėdolognak‚Äô k√∂sz√∂nhetŇĎen olyan szeml√©letben √©s gyakorlatias m√≥dszerekkel adom √°t tan√≠tv√°nyaimnak az angol nyelv k√©szs√©gszintŇĪ haszn√°lat√°t, ami nem √°ll meg a ‚Äėfill in the gap‚Äô-n√©l vagy a ‚Äėkarik√°zza be a helyest v√°laszt‚Äô-n√°l. Hogy mi ez a p√°r ‚Äėdolog‚Äô?

ElŇĎsz√∂r is, h√©t √©vet √©ltem az Egyes√ľlt Kir√°lys√°gban, √≠gy a nyelvet val√≥s √©lethelyzetekben, anyanyelvŇĪektŇĎl (is) saj√°t√≠tottam el term√©szetes m√≥don sz√≥magol√°s √©s a kiv√©telek s√ļlykol√°sa n√©lk√ľl. A nyelvtanul√°s ilyen megtapasztal√°sa hozz√°seg√≠tett ahhoz, hogy azt eredeti minŇĎs√©g√©ben tudjam Neked is tov√°bbadni hasonl√≥k√©ppen term√©szetesen, direkt m√≥don. √ćgy a kiv√©telek memoriz√°l√°sa vagy a nyelvtan sz√©tanaliz√°l√°sa nem fog k√∂z√©d √©s az angol nyelvhaszn√°latod k√∂z√© √°llni.

M√°sodszor, pszichol√≥giai tanulm√°nyaimnak k√∂sz√∂nhetŇĎen sejtem ‚Äďnem, nem azt, hogy mire gondolsz ūüėä -, hanem hogy mi t√∂rt√©nhet nyelvtanul√°s k√∂zben a fejedben. A nyelvtanul√°s agyi mŇĪk√∂d√©s√©nek ismerete hozz√°seg√≠t ahhoz, hogy hat√©konyan hozz√°seg√≠tselek az angol k√©szs√©gszintŇĪ haszn√°lat√°hoz. P√©ld√°ul, hogy szavak sz√∂vegk√∂rnyezet n√©lk√ľli bemagol√°sa csak a r√∂vidt√°v√ļ mem√≥ri√°dat fogja megmozgatni, m√≠g az √©lm√©nyt ny√ļjt√≥ sz√∂vegek √©s vide√≥k -amik t√©nyleg √©rdekelnek-, az √©rzelmi mem√≥ri√°dban fognak hossz√ļ t√°vra elt√°rol√≥dni. Azaz kisebb erŇĎfesz√≠t√©ssel messzebbre juthatsz. Vagy p√©ld√°ul az√°ltal, hogy az √≥r√°mon fŇĎleg Te besz√©lsz, az agyad mozg√°s√©rt felelŇĎs k√∂zpontja is besz√°ll az akci√≥ba. Azaz a besz√©d√©rt felelŇĎs √∂sszes ter√ľletet megtorn√°ztatjuk, nemcsak p√°rat, ami csup√°n tesztkit√∂lt√∂get√©sre elegendŇĎ. Az iskol√°ban megszokott passz√≠vabb szerepbŇĎl akt√≠v szereplŇĎj√©v√© v√°lsz a nyelvtanul√°sodnak.

V√©g√ľl, de nem utols√≥ sorban tan√≠t√°si m√≥dszereimet Angli√°ban ny√°ri nyelviskol√°kban (p√©ld√°ul EF ‚Äď Education First) val√≥ tan√≠t√°ssal csiszolom f√©nyesre imm√°ron harmadik √©ve. AnyanyelvŇĪ √©s mindenf√©le nemzetis√©gŇĪ koll√©g√°kkal t√∂rt√©nŇĎ m√≥dszer- √©s eszmecser√©nek k√∂sz√∂nhetŇĎen bŇĎv√≠tem √©vrŇĎl √©vre tan√≠t√°si eszk√∂zeim t√°rh√°z√°t. K√©t ny√°r k√∂z√∂tt pedig hazahozom az Angli√°ban szerzett √©s folyamatosan friss√≠tett tud√°st √©s tapasztalatot, mellyel itthon √°ltal√°nos, business √©s nyelvvizsg√°ra felk√©sz√≠tŇĎ angolt tan√≠tok.

 

‚ÄėThe most important use of knowledge and education is to help us understand the importance of engaging in more wholesome actions and bringing about discipline within our minds.‚Äô

/Dalai Lama/

Magánórák

Megnevez√©s T√©ma Szint √Ār
Foly√©konyan angolul online Angol, Business angol, Szakmai angol, Nyelvvizsga felk√©sz√≠tŇĎ KezdŇĎ, Halad√≥, Profi 5000 Ft / √≥ra

English & Flow Angol KezdŇĎ, Halad√≥, Profi 5000 Ft / √≥ra