Ugrás a tartalomra

Tóth Szabina

Sziasztok! ?

Pár ‘dolognak’ köszönhetően olyan szemléletben és gyakorlatias módszerekkel adom át tanítványaimnak az angol nyelv készségszintű használatát, ami nem áll meg a ‘fill in the gap’-nél vagy a ‘karikázza be a helyest választ’-nál. Hogy mi ez a pár ‘dolog’?

Először is, hét évet éltem az Egyesült Királyságban, így a nyelvet valós élethelyzetekben, anyanyelvűektől (is) sajátítottam el természetes módon szómagolás és a kivételek súlykolása nélkül. A nyelvtanulás ilyen megtapasztalása hozzásegített ahhoz, hogy azt eredeti minőségében tudjam Neked is továbbadni hasonlóképpen természetesen, direkt módon. Így a kivételek memorizálása vagy a nyelvtan szétanalizálása nem fog közéd és az angol nyelvhasználatod közé állni.

Másodszor, pszichológiai tanulmányaimnak köszönhetően sejtem –nem, nem azt, hogy mire gondolsz ? -, hanem hogy mi történhet nyelvtanulás közben a fejedben. A nyelvtanulás agyi működésének ismerete hozzásegít ahhoz, hogy hatékonyan hozzásegítselek az angol készségszintű használatához. Például, hogy szavak szövegkörnyezet nélküli bemagolása csak a rövidtávú memóriádat fogja megmozgatni, míg az élményt nyújtó szövegek és videók -amik tényleg érdekelnek-, az érzelmi memóriádban fognak hosszú távra eltárolódni. Azaz kisebb erőfeszítéssel messzebbre juthatsz. Vagy például azáltal, hogy az órámon főleg Te beszélsz, az agyad mozgásért felelős központja is beszáll az akcióba. Azaz a beszédért felelős összes területet megtornáztatjuk, nemcsak párat, ami csupán tesztkitöltögetésre elegendő. Az iskolában megszokott passzívabb szerepből aktív szereplőjévé válsz a nyelvtanulásodnak.

Végül, de nem utolsó sorban tanítási módszereimet Angliában nyári nyelviskolákban (például EF – Education First) való tanítással csiszolom fényesre immáron harmadik éve. Anyanyelvű és mindenféle nemzetiségű kollégákkal történő módszer- és eszmecserének köszönhetően bővítem évről évre tanítási eszközeim tárházát. Két nyár között pedig hazahozom az Angliában szerzett és folyamatosan frissített tudást és tapasztalatot, mellyel itthon általános, business és nyelvvizsgára felkészítő angolt tanítok.

 

‘The most important use of knowledge and education is to help us understand the importance of engaging in more wholesome actions and bringing about discipline within our minds.’

/Dalai Lama/

 Magánórák
Folyékonyan angolul online 7000 Ft / óra
English & Flow 7000 Ft / óra