Ugrás a tartalomra

Doboktatás zenecentrikusan

A doboktatásról

  • Az inspiráció a fő mozgatóerő

Célom, hogy a tanítványok inspiráltságból és szeretetből zenéljenek. Az órák teljesen kényszer, és stresszmentes folyása elengedhetetlen ahhoz, hogy elmélyedjünk a zene és a dobolás elképesztő világában.

  • A zene a lényeg

A zenetanulást elsősorban a zene felől közelítem meg, a zeneszereteten keresztül kell hozzáállnunk a doboláshoz, hangszerként kell rajta játszanunk, ugyanúgy, mint egy hegedűn vagy trombitán. Az óráimon a dobtanulás legfontosabb elemei a zenei játék elsajátítása, a ritmus, sound, hangulat, a zenei érzékenység, kifinomultság fejlesztése.

  • A zenehallgatás

A hangszeres fejlődést a zenehallgatás vezeti a maga útján, egy szám, egy lemez, vagy akár egy időszak, egy hangulat, egy stílus az, ami inspiráltá tesz, tágítja a látásmódót, fejleszti a fület. Minden tanítvánnyal specifikusan megtalálom az adott zenéket amikből táplálkozni tudnak zeneileg, amik éppen beindítják a fantáziájukat.

 

Az órák menetéről

  • Zenére játszás

Az elsődleges a zenével való együtt játszás. Így természetesen teljesen szabadon, stílustól, komplikáltságtól függetlenül, a tanítvány a kedvenc számait tanulva halad a fejlődés útján.

  • Együtt grooveolás

A dob és a basszusgitár együtt lüktetése a zene motorja. Az órákon basszusgitáron együtt játszom a tanítványokkal különböző grooveokat, tempókat, ezzel igazi zenei környezetet teremtve.

  • Technika

Ne feledjük, a virtuozitás nem cél, csupán eszköz, ami a zenét hivatott szolgálni. A tanítványok technikájának fejlesztése teljesen egyénileg működik. Stílustól, szinttől, koncepciótól függően ismerkedünk a verőfogásoktól kezdve a bonyolultabb gyakorlatokig mindennel, és sok más mellett kézrendekkel, stroke rollokkal kifejlesztjük a professzionális technikát.

  • Egyéni haladás

Minden tanítványnak személyreszabott tanulási folyamatot dolgozunk ki, ami neki a legmegfelelőbb.

 

Az órák a saját stúdiómban zajlanak, ahol a tanítványoknak van lehetőségük drum cover videó készítésére.

 dob felvételi felkészítés Fusion jazz percussion recording rock Studio ütőhangszer Zene
Ének / Zene / Hangszer
Online Székesfehérvár
Kezdő, Haladó, Profi
1 - 99+ -ig
 Házhoz megy
 Saját helyszínen fogad
 Online elérhető óra
5 000 Ft / óra