5 dolog amiért jó magántanárnak lenni

Egyre többen döntenek úgy, hogy meglévő tudásukat átadják másoknak és magántanárok lesznek. Nem meglepő, hiszen rengeteg előnye van annak, ha valaki magántanár. Ebben az írásunkban összeszedtünk pár dolgot ami a magántanárok szerint jó abban, ha valaki magántanár.

1. Rugalmas munkaidő
Az egyik legemlegetettebb előnye a magántanításnak, hogy aki magántanár az maga osztja be az idejét. Ez rengeteg szempontból előnyös. Talán nem is nagyon kell bizonygatnunk, hogy mekkora szabadságot adhat ez egy átlagos teljes munkaidős álláshoz képest.

2. Emberi kapcsolatok
Magántanárnak elsősorban mások felé nyitott (extrovertált) emberek mennek. Persze van ellenpélda is. Egy jó magántanár bizalmas kapcsolatot épít a tanítványával, és együtt örülnek az elért céloknak. (Lásd: 3 tanács, amitől kiemelkedő lesz egy magántanár) Rengeteg életre szóló kapcsolat alakult már ki tanár és diák között.

3. Remek jövedelemszerzési lehetőség
Egy magántanár átlagosan 3-5000 forintot is kereshet óránként. Ez azt jelenti, hogy az a magántanár aki hétköznapokon átlagosan napi 4 órát tanít, az akár havi 400 000 forintot is megkeres. Persze valószínű, hogy aki ennyit tanít annak ez a fő jövedelemszerzési forrása. De ha valaki teljes munkaidő mellett vállal magánórákat annak is remek jövedelem kiegészítési lehetőség lehet a magántanítás.

4. Függetlenség
Egy másik előnye annak, ha valaki magántanár, az a független munkavégzés. Nincs főnök, nincsenek kötelező feladatok. Néhány magas beosztású, milliókat kereső embernek ez csak álom. Megéri?

5. Kreativitás
Magántanárként kiélheted a kreativitásod. Rengeteg területen vihetsz kreativitást a tanításodba. Például, nyelvtanárként a választott témákban élheted ki a kreativitásod, míg fizikatanárként, a fizikai szabályok hétköznapi példákon keresztüli bemutatása lehet egy kreatív megközelítése a fizikának.

Nem mindenkinek való a magántanárkodás, de ha úgy gondolod, hogy szerencsét próbálnál magántanárként, az oktass.hu segít neked megtalálni első diákjaid. Regisztrálj magántanárként az oktass.hu-ra az "ingyen1ho" kuponkóddal, és az első hónap tagságot ajándékba kapod.