3 tanács, amitől kiemelkedő lesz egy magántanár

Az egyik legjobb érzés egy magántanárnak, amikor a tanuló hálás és élvezi a tanórákat. Összegyűjtöttünk 3 tippet, ami segít, hogy valaki kiemelkedően jó magántanár legyen.

1. Találja meg a közös hangot a tanulóval

Nagyon fontos, hogy a magántanár figyelje meg a diákja érdeklődési körét, és az óráiba fűzze bele a diákja számára érdekes témákat amennyire csak teheti. Így lesznek érdekesek az órák és így nem fog a diák unatkozni. Ennek elérésében nagy előnye van a magántanárnak az iskolai tanárokkal szemben. Egy 30+ fős osztályban ez szinte lehetetlen, de 1, 2 vagy 3 diák esetén ez megoldható és garantáltan pozitív hatással lesz a diák motivációjára, és így az óra minőségére.

2. Tűzzön ki célokat

A diáknak az a legfontosabb, hogy elérje a kitűzött célt. Legyen az egy nyelvvizsga, érettségi, esküvői tánc, vagy akár egy vasárnapi ebéd elkészítése. Az egyik legjobb dolog amit a tanár ennek érdekében tehet, hogy rendszerezi a tananyagot és elérhető célokat tűz ki a tanulónak. Ha minden órára, hétre vagy akár hónapra van egy kitűzött cél, a tanuló érzékelni fogja a haladást, folyamatos sikerélményben lesz része és motivált lesz a következő cél elérésére. 

3. Rendszerezze a tananyagot

Ha a tanuló az óra előtt már tudja, hogy miről lesz szó, utána tud nézni a témának és fel tud készülni az órára. Így az óra nem azzal telik, hogy a tananyagot vázolja a tanár. A tanuló lehet, hogy az óra anyagának nagy részét egyedül is fel tudja dolgozni és csak bizonyos részekkel kapcsolatban merülnek fel benne kérdések. Elég ha a tanár ezekre koncentrál, és ad választ a magánóra alatt. Így sokkal gyorsabban haladhatnak.

Ennek a 3 tippnek a megfogadásával sokkal élvezhetőbb lesz az óra a diáknak és a tanárnak is egyaránt. 

Ti mit gondoltok fontosnak, mivel egészítenétek ki ezeket a tanácsokat?  

Ha magántanárként szeretnél hirdetni az oldalon és még nem regisztráltál, itt megteheted: Magántanár regisztracio