Ugrás a tartalomra

Rick Róbert

Zongora és szolfézs-zeneelmélet oktatást vállalok Budapesten a VII. és a XVI. kerületben (Árpádföld, Cinkota, Csömör vonzáskörzetében). Alap diplomámat 2010-ben, Master diplomámat 2012-ben kitüntetéssel szereztem meg zongoratanár - kamara művész szakon a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetében, Dr. Réti Balázs növendékeként. A Magyar Rádióbanhangmester-hangtechnikusi képzést végeztem el.

Gyermekek és felnőttek tanításával is egyaránt szívesen foglalkozom. Fontosnak tartom, hogy növendékeim valóban zenélni tanuljanak, és ne „csak” a hangszeren játszás képességét sajátítják el: Hiszen a zene fejleszti a koncentrációt, a gondolkodást, megragadja a fantáziát és hatással van az érzelmeinkre is, sokszor segíthet azokat feldolgozni.
Óráimon nagy öröm számomra látni, mikor a növendékeimnek sikerül egy-egy, általuk néha talán túl nehéznek gondolt darab megtanulása, mikor önálló ötleteket, érzelmeket mutatnak a művekben, amikor ők maguk is érzik és tapasztalják, ahogy fejlődnek.

Számomra a zongoratanítás nem csak a hangok gépies betanítását jelenti. Úgy vallom, növendékeimet a leginkább a hozzájuk közel álló darabok kiválasztásával, érzelmi világuk megszólításával érdemes motiválni, hogy a zene ne a napi nyűgös gyakorlást jelentse, hanem valóban örömöt szerezzen.

 Magánórák
Zongora, szolfézs és összhangzattan tanítás 5500 Ft / óra