Nyelvtanulás 2.0 – avagy mit nyersz a nyelvi coachinggal

Volt már olyan helyzet, hogy elkezdted a nyelvet tanulni, és csak nem akart "rád ragadni” semmi? Minél inkább nekifeszültél, annál inkább azt értezted, hogy szélmalomharcot folytatsz? Előkerült-e valaha a “nekem úgysincs nyelvérzékem” konklúzió? Igen?! ?‍ Hát akkor azt hiszem, témánál is vagyunk!

?‍♂️Velünk született vagy tanulható-e a készség?

Brit tudósok kimutatták… Igen, én is tudom, és biztos, hogy igazuk is van rengeteg mindenben. A hétköznapi esetek nagy részében viszont nem hiányzó velünkszületett készségek miatt nehéz az életünk ?A jó hír az, hogy a helyzet ennél sokkal egyszerűbben orvosolható. Ez pedig a hátráltató gondolatok beazonosítása és kigyomlálása.

?Célom, hogy saját magad legjobb szövetségese legyél a nyelvtanulásban (is).

A nyelvi coaching és kommunikációfejlesztés során a célom, hogy ne csak a nyelvvel, hanem saját magaddal is összebarátkozz. Együtt megalapozzuk, hogy egyetlen helyzetben se érezd magad elveszve – akár ismered a szükséges kifejezéseket, akár nem. [Felelősségi felmentés: természetesen ha váratlanul kineveznek cégvezetőnek, vagy megkérik a kezedet, akkor még mindig előfordulhat, hogy cserbenhagynak a szavak, nyelvtudás ide vagy oda ?]

?‍♂️“Akkor veled nem is tanulunk új szavakat vagy nyelvtanozunk?”

Az új tudást és a gyakorlást nem kell kikerülni, csak a helyén kezelni. Hiszem, hogy rengeteg mindent már most is el tudnál mondani a meglévő szókincseddel, feltéve, ha elhinnéd magadról ?. Nyugi, segítelek felszínre hozni meglévő tudásodat! Miután megnyugodtál, hogy nem is vagy reménytelen eset, jöhetnek az alternatívák, a “Hunglish”-t helyettesítő angolosabb kifejezések és a releváns szókincs. A nyelvtani “befecskendezést” pedig a szintedhez igazítom – hiszen ő van érted, és nem te a nyelvtanért!

?Te mitől érzed leginkább a sajátodnak a tudást?

A) ha szorgalmasan memorizáltad egy tankönyv soron következő fejezeteit vagy B) ha a saját élethelyzeteidben veszed észre, mennyivel könnyebben kommunikálsz? Ha a B), akkor a következő kérdésem: MIÉRT szeretnél nyelvet tanulni? Lehet, hogy állást váltasz vagy már túl vagy rajta, és az új pozidban van szükséged az angolra. Elképzelhető, hogy utazás közben szeretnél könnyebben eligazodni, vagy csak a számodra releváns szakirodalmat akarod elérni. De az is előfordulhat, hogy online vásárláshoz van szükséged a nyelvre. Annyifélék vagyunk, így a céljaink is mind eltérőek lehetnek. Részemről természetes, hogy a konzultációt a te témáid köré építjük azért, hogy a lehető legtöbbet vihess el magaddal.

?Tanulni is mindannyian máshogy szeretünk.

Ha eddig nem úgy fejlődtél, ahogy szerettél volna, azt gondolom, azért van, mert nem találtad meg, hogyan csinálj kedvet hozzá magadnak.?‍♂️? Csak azért mert az iskolában “azt mondták”, vagy mert a párod/tesód/kollégád egy adott módon tanul, még nem jelenti, hogy neked is azt kell erőltetned. Gyere, keressük meg, neked mi az, ami egyszerre érdekel és fejleszt! Ne állj be a sorba, hisz szabad neked a saját kedved szerint haladnod és gyakorolnod.

❓“Mire számíthatok?”

Készülj egy jó hangulatú, tartalmas találkozóra. Másrészt pedig jó sok kérdésre, transzparenciára és pozitív hozzáállásra. Szeretném tudni, hol vagy épp elakadva, mi jelent neked nehézséget, vagy épp miből nyertél sikerélményt. Ezek alapvető építőelemek a továbblépésedhez. Ügyfeleimtől gyakran hallom, hogy bár fáradtan értek haza, a konzultáció egész feltöltötte őket. Sokan mondják, hogy az óra során annyira lendületbe jönnek, hogy még rendszeresen folytatják tovább magukban a tanulást. És nem utoljára, amire számíthatsz, hogy... 

?elkezded élvezni az kommunikációt és észreveszed magadon, hogy fejlődsz! ?

Készen állsz? ?Az induláshoz keress bizalommal.
Kedves üdvözlettel addig is,

Orshee A kép eltávolítva. 
? mosoly@YourElegantMessage.hu
?+36 30 499-1461
? Skpye: BORSHEE