Korrepetálás magántanárral. Miért érdemes a tanév elejétől?

Összegyűjtöttük az érveket amellett, hogy miért érdemes a magántanár korrepetálást elkezdeni már év elejétől, szemben a sokat tapasztalt “várunk az utolsó hónapig” megközelítéssel.

Idén is sokan fognak felvételizni, osztályozó vizsgázni, érettségizni, de még pótvizsgázni is. Sokan fognak a felkészüléshez magántanár segítséget kérni. Lássuk, miért ajánljuk a magántanárok felkeresését már a tanév elején.

Emberi kapcsolat: Összeszokás a tanárral

Talán nem is gondolunk rá, de mint bármilyen más emberi kapcsolatnál, a tanár-diák kapcsolatban is kimagaslóan nagy szerepet játszik a szimpátia és az összeszokás. Megesik, hogy nem az elsőnek választott magántanár lesz a megfelelő számunkra vagy gyermekünk számára. Ebből kifolyólag is érdemes elkezdeni már a magántanárok felkeresését, hogy legyen esélyünk esetleg váltani, ha nincs meg a kémia a diák és a tanár között. Ha megfelelő a választott magántanár, akkor is kell egy pár alkalom, mire megismerkedik a páros annyira, hogy gördülékeny lehessen a korrepetálás.

Keress számodra megfelelő magántanárt az oktass.hu magántanár keresővel

Hatékonyság és mellette a kapkodás elkerülése

Egy egész éves tananyag nem kis falat. Az érettségire való felkészítésről nem is beszélve ami akár 4-5 évnyi tananyag tudását hivatott felmérni. Biztosan sokan megelégszenek az eredménnyel akkor is, ha az utolsó pillanatban kezdik el csak a felkészülést, de kétségkívül hatékonyabb, eredményre vezetőbb és nem utolsó sorban stresszmentesebb a tanulás, ha kihasználjuk az időnket és a felkészülést már jóval az adott felmérés előtt elkezdjük, legyen az magántanárral vagy anélkül.

Kereslet-kínálat, avagy a tanárhiány

Mint az élet legtöbb területén a magántanár piacon is érvényben vannak az általános piaci folyamatok. A magántanárok utáni kereslet akár meg is triplázódik az osztályozó vizsgák, érettségi, vagy gimnáziumi felvételi előtti időszakokban. Még ha szerencsésen találunk is magántanárt, az első és második pontban érvelt emberi kapcsolatok és hatékonyság pontban felvetettek nem fognak tudni teljes mértékben teljesülni. Sokszor találkozunk azzal is, hogy ezekben az időszakokban egyáltalán nincs már a magántanároknak szabad kapacitása új diákot vállalni.

Összegzésként, bár egyértelműnek tűnhet, hogy jobb hosszasan, de ritkábban találkozni magántanárral mint az utolsó pillanatra hagyni mind a megismerkedést és a tanulást, sokan nem ezt teszik. Így ezzel az írással szeretnénk az időbeni keresés fontosságát kiemelni.

Keress magántanárt az oktass.hu magántanár keresővel