Érettségi munka és család mellett? Igen! E-learninggel!

Munka és család mellett nem könnyű feladat felkészülni az érettségire, különösen, ha az ember már régebben végezte el a középiskolát és elszokott a rendszeres tanulás, számonkérések világától. Persze, vannak felkészítő tanfolyamok és lehet magántanárhoz is járni, de a gyakorlat azt mutatja, hogy a dolgozó, gyereket nevelő felnőttek sűrű időbeosztásába csak ritkán férnek bele ezek a rendszeres elfoglaltságok. Ilyenkor gyakran az internetről összevadászott különböző vegyes színvonalú anyagokból, videókból próbálnak felkészülni azok, akik érettségizni szeretnének, ám az így összeszedett anyagoknak a megbízhatósága, illetve az összeválogatásukkal töltött felesleges idő, erősen kétségessé teszi ezt a módszert. Ráadásul ebben az estben teljesen elmarad a tanári kontroll, a rendszeres számonkérés és motiválás. Ennek hiányában pedig időben könnyen megcsúszhat a tanuló, előfordulhat, hogy fontos részek kimaradnak az anyagból, illetve rosszul, hibásan rögzülnek ismeretek és nem fejlődnek a sikeres vizsgához elengedhetetlen készségek, képességek (pl.: esszéírás).

Ebben az esetben nyújt ideális megoldást az e-learning tanulási mód, amely lehetővé teszi, hogy az anyagot bárhol, bármikor, saját időbeosztása szerint (akár csak napi 10 percben) sajátítsa el a tanuló, ugyanakkor a felkészülés folyamatán van mód a tanárral való konzultációra is. 

Az e-learningnél tanár állítja össze az anyagot a diák számára, így neki nem kell attól félnie, hogy valami kihagy a felkészülés során. A tananyagot lehet magyarázó videókkal kiegészíteni, amelyek bármikor, akár többször is visszanézhetőek, illetve ki lehet egészíteni interaktív feladatokkal. Emellett a megfelelően szakaszolt anyagrészek végén rendszeres számonkérésre is mód van teszt és esszé formájában is, melyekről a tanár rendszeres visszajelzést tud küldeni a diáknak, javítva a hibákat, elmagyarázva az esetleges problémás részeket és ha kell, lelki támogatással is segítve a felkészülést.

Hiszem, hogy a felnőtt, családos emberek számára az e-learning rendszerben történő felkészülés a legjobb megoldás. Ezért fejlesztem folyamatosan tananyagaimat, melyek történelem, közigazgatási ismeretek, állampolgári ismeretek és társadalomismeret tantárgyakból elérhetőek.

- Középszintű történelem érettségi e-learning csomag:

A csomag magában foglalja az általad megadott tételek kidolgozását, az esszéírást, forráselemzést és a térkép használatot bemutató videókurzust, valamint 2 darab esszé (egy darab rövid, hosszú) megírásának lehetőségét, amelyeket kijavítok és értékelek a számodra. Az egyes modulok végén villámteszttel is ellenőrizheted tudásod.

- Emelt szintű történelem érettségi e-learning csomag:

A csomag magában foglalja a szóbeli vizsga összes kidolgozott témakörét, az esszéírást, forráselemzést és a térkép használatot bemutató videókurzust, valamint 4 darab esszé (egy darab rövid, hosszú és két darab komplex gyakorló esszé) megírásának lehetőségét, amelyeket kijavítok és értékelek a számodra.

- Emelt szintű történelem érettségi e-learning extra csomag:

Az extra csomag magában foglalja az Emelt szintű történelem érettségi e-learning csomag teljes tartalmát (szóbeli vizsga összes kidolgozott témaköre, esszéírást, forráselmézést és térképhasználatot bemutató videókurzust). Ezen felül a történelem tantárgy teljes anyagát leckékre bontva. Az egyes leckék végén teszttel és esszéírással tudod ellenőrizni a tudásodat. Az esszéket minden esetben kijavítom és írásban visszajelzek a számodra. Ezen felül minden lecke végén lehetőséged van kérdezni tőlem.

- Esszéíró e-learningek történelemből:
Általános tapasztalatom, hogy a történelem érettségi írásbeli részében az esszéírás jelenti a legnagyobb kihívást a vizsgázók számára. Ezért hoztam létre történelem esszéíró villám e-tanfolyamomat.
Az esszéíró villám e-tanfolyamaimon videókban mutatom be a az emelt és középszintű esszék típusait és adok tippeket, tanácsokat annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb pontszámot érd el az érettségin. Emellett minden esszétípusból egyet megírhatsz a tanfolyam keretein belül, amelyeket kijavítok, lepontozok és részletes, személyre szabott tanácsokkal, észrevételekkel ellátva értékelek a számodra.

- Középszintű közigazgatási ismeretek e-learning érettségi felkészítő tanfolyam:

Középszintű közigazgatási ismeretek e-learning érettségi felkészítő tanfolyam elvégzése során elsajátíthatod az Oktatási Hivatal által az érettségi vizsgára meghatározott ismeretanyagot. Az egyes leckéken belül témakörökre bontott videóelőadásaimat bármikor visszanézheted, a videókban szereplő prezentációkat letölthetted. Így könnyen tanulhatsz bárhol és bármikor, a saját tempódnak megfelelően előre haladva. Az ismeretek elsajátítását magad is ellenőrizheted az egyes leckék végén található online tesztekkel. Ezen a tanfolyam videós útmutatót is tartalmaz, amelyben információkat találsz a különböző típusú projektmunkákról és értékelésük módjáról.

- Emelt szintű közigazgatási ismeretek e-learning érettségi felkészítő tanfolyam:

A komplex emelt szintű közigazgatási ismeretek e-learning érettségi felkészítő tanfolyam elvégzése során elsajátíthatod az Oktatási Hivatal által az írásbeli és a szóbeli érettségi vizsgára meghatározott ismeretanyagot. Az egyes leckéken belül témakörökre bontott videóelőadásaimat bármikor visszanézheted, a videókban szereplő prezentációkat letölthetted. Így könnyen tanulhatsz bárhol és bármikor, a saját tempódnak megfelelően előre haladva. Az ismeretek elsajátítását magad is ellenőrizheted az egyes leckék végén található online tesztekkel. A sikeres érettségihez elengedhetetlen esszéírási képesség elsajátítására pedig közvetlen segítségemmel lesz módod, mivel az online oktatási felületen írt esszéket személyesen javítom és észrevételeimet, személyre szabott útmutatásaimat az e-lerning rendszeren keresztül közvetlenül megkapod.

- Középszintű állampolgári ismeretek e-learning érettségi felkészítő tanfolyam:

Középszintű szintű állampolgári ismeretek e-learning érettségi felkészítő tanfolyam elvégzése során elsajátíthatod az Oktatási Hivatal által az érettségi vizsgára meghatározott ismeretanyagot. Az egyes leckéken belül témakörökre bontott videóelőadásaimat bármikor visszanézheted, a videókban szereplő prezentációkat letölthetted. Így könnyen tanulhatsz bárhol és bármikor, a saját tempódnak megfelelően előre haladva. Az ismeretek elsajátítását magad is ellenőrizheted az egyes leckék végén található online tesztekkel. A tanfolyam videós útmutatót is tartalmaz, amelyben információkat találsz a különböző típusú projektmunkákról és értékelésük módjáról.

- Társadalomismeret e-learning:
Az e-learning során a diák ugyan azoknak az előadásoknak a videóváltozatait nézheti végig, amelyeket az élő, fix időpontban tartandó érettségi felkészítés során hangoznak el, ráadásul ezek az előadások bármikor vissza is nézhetők és a hozzájuk kapcsolódó prezentációk is letölthetőek. Emellett a rendszeres számonkérés sem marad el, hiszen az összes lecke tesztel zárul, melynek helyes megoldása esetén lehet továbblépni a következő témára. Az írásbeli érettségin kiemelt fontosságúként kezelt esszékből is változatos témákban közel két tucatot kell megírni az e-learning során, melyeket személyesen javítok, értékelek és e-mailben külön, személyre szabott tanácsokat is adok.
Az emelt szintű társadalomismeret e-learning tanfolyam megvásárlása esetén ezen felül az összes szóbeli témakör részletesen kidolgozott anyaga is letölthető, ezáltal nyújtva teljeskörű felkészítést az érettségi vizsgára. Mindezek mellett még az anyag részét képezi egy letölthető fogalomtár és esszéírási kisokos is.

2022. tavaszán az érettségizők 25%-a. 2023 tavaszán a 28%-a az én anyagjaimból készült fel az emelt szintű társadalomismeret vizsgára!

Társadalomismeret e-learning:
https://tarsadalomerettsegi.hu/courses/emelt-szintu-tarsadalomismeret-e-learning-erettsegi-felkeszito-tanfolyam/

Emelt szintű közigazgatási ismeretek e-learning érettségi felkészítő tanfolyam:
https://tarsadalomerettsegi.hu/courses/emelt-szintu-kozigazgatasi-ismeretek-e-learning-erettsegi-felkeszito-tanfolyam/

Középszintű közigazgatási ismeretek e-learning érettségi felkészítő tanfolyam:

https://tarsadalomerettsegi.hu/courses/emelt-szintu-kozigazgatasi-ismeretek-e-learning-erettsegi-felkeszito-tanfolyam-2/

Középszintű állampolgári ismeretek e-learning érettségi felkészítő tanfolyam:

https://tarsadalomerettsegi.hu/courses/emelt-szintu-kozigazgata…

Középszintű történelem érettségi e-learning csomag:
https://tarsadalomerettsegi.hu/courses/emelt-szintu-tortenelem-erettsegi-e-learning-csomag-2/

Emelt szintű történelem érettségi e-learning csomag:
https://tarsadalomerettsegi.hu/courses/emelt-szintu-tortenelem-erettsegi-e-learning-csomag/

Emelt szintű történelem érettségi e-learning extra csomag:https://tarsadalomerettsegi.hu/courses/kozep-szintu-tortenelem-e-learning-erettsegi-felkeszito-tanfolyam-2/

Történelem esszéírás online tanfolyam:
https://tarsadalomerettsegi.hu/courses/kozep-szintu-tortenelem-esszeiro-villam-e-tanfolyam/

További információk:
https://tarsadalomerettsegi.hu/